Банкеръ Daily

Новини

КФН ОДОБРИ ПРОСПЕКТА НА АЛУ-ПЛАСТ ЗА ОБЛИГАЦИОНЕН ЗАЕМ

Проспектът за допускане до търговия на регулиран пазар на емисията корпоративни облигации, издадени от Алу-Пласт ЕАД е бил одобрен от Комисията за финансов надзор. Тя е в размер на 2 млн. евро, разпределени в 2000 броя обикновени, обезпечени облигации с номинална стойност от 1000 евро всяка, и фиксирана лихва от 7.8% на годишна база. Книжата са емитирани на 4 февруари тази година със срок на изплащане 36 месеца и лихвени плащания на всеки шест месеца.
Фирмата Алу-Пласт е създадена в началото на 2000 г. и е специализирана за проектиране, изработка и монтаж на алуминиева и пластмасова дограма, фасадни и покривни конструкции, зимни градини. Тя произвежда и стъклопакети, външни ролетни щори (алуминиеви и PVC), ролетни противонасекомни мрежи. От 2004 г. фирма е сертифицирана по ISO 9001:2000. Сред изпълнените от компанията обекти са: административно-хотелски комплекс Анел, хотел Грийнвил, Български пощи АД (Централно управление), Нова телевизия (административна сграда в ж.к. Дианабад) и др.
Алу-Пласт е лицензиран представител в България на немската Шуеко (Schueco) - един от водещите европейски производители на профили. За да отговори на изискванията на партньора си, фирмата е инвестирала през миналата година 2.5 млн. евро в нова производствена база, оборудвана по последна дума на техниката в сектора и осигуряваща напълно автоматизиран процес на обработка на профилите. Дистрибуторската мрежа на Алу-Пласт вече обхваща почти цялата страна.
Едноличен собственик на капитала е Динко Михайлов, който е и изпълнителен директор на дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във