Банкеръ Daily

Новини

КЕЙБЪЛТЕЛ ЩЕ ПРЕДЛАГА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

От самото си появяване на пазара за комуникационни и кабелни телевизионни услуги през 2003 г. КейбълТел залага неотклонно на стратегията да предоставя на своите абонати винаги най-съвременните комуникационни услуги за дома на основата на модерна и независима собствена инфраструктура .
След като компанията първа предложи на българския пазар високосокоростен пренос на данни по независим национален оптичен пръстен през 2003, за първи път алтернативни домашни телефонни услуги със собствен национален номерационен план и най-модерната и икономична пакетна кабелна телекомуникационна услуга - Трипъл Плей TM през 2005 година, днес
КейбьлТЕЛ представя новото поколение цифрова телевизионна платформа под тъговската марка КейбълТЕЛ Диджитъл 2.0 TM (CableTЕL Digital2.0 TM). Платформата се базира на оборудване от световния лидер в цифровите комуникационни технологии - Сиско Системс - Сайантифик Атланта, което съчетава най-модерната цифрова технология за висококачествен пренос на видео и аудио с предимствата на оптичната национална преносна мрежа на КейбълТЕЛ.
Във всеки от 15те града, където първоначално ще бъде инсталирана платформата, местните потребители ще имат възможност да наблюдават в кристално качество на звука и картината до 240 канала* - компилация от най-популярните телевизионни и радио канали, както и до 10 24-часови Pay-per-view канала (PPV), предлагащи филми от каталога на водещите Холивудски студия, които ще имат своята българска тв премиера само месец-два след слизането си от премиерните афиши на кината.
Новата цифрова платформа ще позволи и въвеждането за първи път в България на канали, излъчващи телевизия с виосока резолюция (HDTV) - както от големите имена в тв документалистиката като Дискавъри и Нашионъл Джиографик, така и с предлагането по PPV каналите на Кейбълтел на пакет от 80 топ Холивудски заглавия, адаптирани на български език в оригиналната HDTV резолюция, която гарантира 3 пъти по-кристално ясно изображение и 7.1 канален съраунд звук в сравнение с обичайните тв канали.
Друга новост за българския кабелен пазар, която ще стане възможна като част от премиерата на CableTEL Digital 2.0TM е предлагането на услугата Персонален Видео Рекордер (PVR), като интегриран индивидуален видео сървър за крайния потребител, който се интегрира напълно с Електронния Програмен Указател (EPG), който ще бъде част от цифровата ни платформа и ще предоставя детайлна информация за позицията и съдържанието на всяко тв предаване в рамките на следващите 7 дни по всеки от най-гледаните канали, които съставляват цофровия пакет на КейбълТЕЛ. Така най-сетне ще намери своето решение обичайния проблем на многобройни зрители, които са поставени пред дилемата да останат вкъщи, за да наблюдават любимото си предаване или да бъдат с приятели навън по същото това време.

Facebook logo
Бъдете с нас и във