Банкеръ Daily

Новини

Карол Стандарт подкрепя финансовото образование у нас

Застрахователният брокер Карол Стандарт, който е част от финансовата група Карол, подкрепи развитието на финансовото образование у нас изнасяйки лекция в Националната търговско-банкова гимназия, София. Преслава Генчева, която заема позицията „Мениджър Връзки с Клиенти“ в Карол Стандарт, обучава бъдещите финансови специалисти по теми, като Застраховане и Управление на риска.
„Бъдещето на всеки бранш минава през качественото обучение на млади специалисти и партньорството между бизнеса и образователните институции е ключово за развитието на модерно застраховане у нас. Това заяви управителят на Карол Стандарт Диляна Атанасова.
За нас беше съвсем естествено да окажем подкрепа на Националната търговско-банкова гимназия, като част от ежедневните ни усилия да повишим доверието в застрахователния пазар и качеството на услугите, предлагани в този сектор у нас“ каза още Атанасова.
„Надяваме се и други компании да последват нашия пример, защото единствено целенасочените усилия за развитие на качествени млади специалисти ще спомогне за превръщането на българското застраховане в един от най-успешните и конкурентни сектори на икономиката ни в бъдеще, посочи още Атанасова.
В рамките на партньорството учениците от Националната търговско-банкова гимназия, София бяха запознати с основните видове застраховане, беше им разяснена същността на застраховането и застрахователния риск. Учениците имаха възможността да разгледат застрахователни полици и практически да се запознаят с целия процес при сключването им, както и с правата и задълженията на участниците в застрахователния процес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във