Банкеръ Daily

Новини

КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ПРЕДЛАГА У НАС БИРАТА BUDWEISER BUDVAR

Карлсберг България и чешката пивоварна Budweiser Budvar, National Corporation обявиха днес (17 октомври) официално сключването на договор за партньорство на българския пазар. С това Карлсберг България става официалният вносител на оригиналната висококачествена чешка марка бира Budweiser Budvar у нас. У нас светлото пиво Budweiser Budvar Pale Lager се предлага в бутилка от 0.33 л и в метална кутийка тип кен от 0.5 л. Като следваща стъпка се предвижда асортиментът да бъде обогатен с бутилки от 0.5 л. и кегове за инсталации за наливна бира.
Budweiser Budvar - една от най-известните и най-успешни марки лека бира в света - въплъщава 7-вековната традиция на пивоварството в чешкия град Ческе Будейовице. Пивото се произвежда от оригинални висококачествени съставки - хмел от Сааз (подбран малц от Моравия), специална мая и изворна вода, добивана от артезиански кладенци на 300 метра дълбочина.
Budweiser Budvar е сред най-продаваните чешки марки бира. Географското наименование Budejovicke pivo (Budweiser Bier) е официално запазено за територията на Европейския съюз и носи логото за Защитено географско наименование (PGI). Така се гарантира качеството на продукта, използването на подбрани суровини, уникален производствен процес. По този начин се регламентира и че Budejovicke pivo не може да се произвежда никъде другаде в света освен в Ческе Будейовице.
Горди сме, че можем да представим на българския пазар толкова известна и престижна марка като Budweiser Budvar. Това е естествено продължение на нашите усилия да предлагаме на българските потребители утвърдени и качествени марки бира, произведени по оригинални технологии и съхранили своите оригинални качества, обясни Александър Грънчаров, изпълнителен директор на Карлсберг България. Карлсберг България е важен партньор за нас и ние виждаме голям потенциал в българския пазар. Възприемаме това сътрудничество и като още едно признание за качеството и популярността на нашата марка по света, заяви изпълнителният директор на Budweiser Budvar Жири Боцек
Новото партньорство е продължение на успешното взаимодействие между Карлсберг и Budweiser Budvar, National Corporation в други държави. През първите седем месеца на 2007 г. обединените усилия на двете компании водят до 37% общ ръст в продажбите на Budweiser Budvar в Швеция, Хърватска и Финландия.

Карлсберг България
Датската компания Карлсберг е един от водещите производители на бира в света и произвежда 9 млрд. литра бира годишно, което се равнява на около 65 млн. бутилки от по 330 мл на ден. Карлсберг продава бира в над 150 страни по света и в нея работят близо 30 хил. служители. Те са част от 92 отделни локации в 48 държави. През 2006 г. Карлсберг продаде над 100 млн. хектолитра бира или около 83 млн. бутилки на ден.
Карлсберг България е най-бързо развиващата се бирена компания у нас. За първите 9 месеца на 2007 г. тя достигна пазарен дял от близо 25% и отчете ръст на 26.5% ръст на продажбите спрямо същия период на миналата година. Данните показват, че Карлсберг България продължава тенденцията си на развитие след реализирането на близо 30% ръст в продажбите през 2006-а, сравнено с предходната година.

Budweiser Budvar , National Corporation
Повече от 112 г. пивоварната на Budweiser Budvar пренася славата на своята бира по цял свят. Първата варка в пивоварната е направена на 7 октомври 1895 година и едва 200 хектолитра. Производството на легендарната Budweiser Budvar е изцяло съобразено с немския закон за чистотата на бирата (Reinheitsgebot). Пивоварният процес трае над 100 дни, като 90 от тях са посветени на узряването на бирата. Алкохолното съдържание е 5%.
Budweiser Budvar, N.C. се е доказала като една от най-успешните компании в хранително-вкусовата промишленост в Чехия. Над половината от продукцията на пивоварната днес е предназначена за износ, като тя се предлага в над 50 държави в цял свят. В края на 2006 г. компанията отчита 5% ръст на продажбите, които достигат общ обем от 1 152 000 хектолитра бира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във