Банкеръ Weekly

Новини

Карлсберг България инвестира 90 млн. лв. в Шумен

Близо 3.5 млн. лева ще инвестира тази година Карлсберг България в пивоварната си в Шумен и маркетингови активности в подкрепа на марката Шуменско, съобщиха от компанията. Така общият размер на вложенията в завода, откато е част от Карлсберг Груп, ще надхвърли 90 млн. лева. Цифрите бяха представени от изпълнителния директор на компанията Габор Бекефи при посещение в пивоварната в Шумен. Той е категоричен, че Карлсберг България ще продължи инвестиционната си програма въпреки предизвикателствата на макроикономическата ситуация и динамиката на пазара, защото вярва във възможностите за ръст през следващите години.


Бекефи обяви и началото на националната промоция на Шуменско, в която феновете ще имат възможност да спечелят 1 милион бири. Кампанията започва от април и ще продължи до края на юни. Всеки, който открие в този период под капачката на Шуменско Премиум печелившия символ, може да получи срещу него още една бутилка от 0.5 литра. Подаръците си късметлиите ще могат да вземат от над 20 000 точки на продажба в цялата страна, маркирани с отличителния знак на промоцията. Печелившите символи ще могат да бъдат намерени под капачките на всички ПЕТ и стъклени бутилки на Шуменско Премиум.


Вярваме, че това е кампанията с най-много награди, която някога е правена на бирения пазар у нас. На практика Шуменско ще раздаде 500nbsp;000 л висококачествена бира на феновете и това е най-добрият начин да започнем активния сезон, обясни Габор Бекефи. След като се сблъскахме с трудностите на българския пазар, сега се чувстваме готови да отговорим на новите предизвикателства и търсения на потребителите. Карлсберг България започна 2013 година с ръст на продажбите спрямо миналата година, като темпът при нас е по-висок и от средния за пазара. Сега основната ни цел е клиентите ни да са доволни и да постигнем стабилна положителна тенденция на пазара, допълва той.


Добрите резултати на Шуменско се основават на високото качество на продукта. А последните консуматорски тестове от тази година показват, че Шуменско убедително е сред марките бира с най-висока оценка на вкусовите качества в своята категория.

Facebook logo
Бъдете с нас и във