Банкеръ Daily

Новини

Караджова проверява строителството на водната инфраструктура на Пирдоп

Министърът на околната среда Нона Караджова ще направи проверка на строителството на водната инфраструктура в Пирдоп. Проектът се финансира от Оперативна програма bdquo;Околна среда 2007-2013 г.rdquo;. Стойността му е 44 млн. лева.


По проекта се предвижда изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ), към която ще бъдат включени около 10 хиляди жители. По този начин ще се предотврати замърсяването на р. Пирдопска. Ще бъде изградена общо 30 км. канализационна мрежа и 16 км. водопроводна мрежа. С предвидените инвестиционни мерки ще се намалят загубите на питейна вода, ще се подобри качеството й, както и ще се ограничи загубата на вода във водопроводната система.


След това министър Караджова символично ще отбележи подписването на договори по приоритетна ос 1 bdquo;Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени местаrdquo; на Оперативна програма bdquo;Околна среда 2007-2013 г.rdquo; с кметовете на общините Ботевград, Аксаково, Стамболийски, Мездра, Карлово, Ямбол, Бяла /Русенско/, Кубрат, Шумен и Луковит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във