Банкеръ Daily

Новини

Караджова и Чакъров в спор кой е направил повече за отпадъците

Депата за отпадъци в Шумен, Враца, Гоце Делчев, Сандански, Смолян и Асеновград вече работят. Това заяви ресорният министър Нона Караджова по време на парламентарния конторл в отговор на въпрос от депутата на ДПС Джевдет Чакъров. Той визира предупреждението на Европейската комисия, че страната ни може да бъде санкционирана заради нерешения проблем със сметищата. bdquo;През последните три години направихме повече за управление на отпадъците, отколкото е свършено през последните десет годиниldquo;, изтъкна Караджова. Тя даде примери с напредъка в усвояването на европарите от Оперативна програма bdquo;Околна средаldquo; и приетия в края на 2010 г. Закон за отпадъците.


Според Чакъров обаче не било правилно правителството да пренася отговорност си върху предишното управление. bdquo;Вие носите отговорността и бих искал да чуем какъв е напредъкът и къде са депата?, попита депутатът от ДПС. Той изтъкна, че страната ни е на последно място по разделно събиране на отпадъци.


Караджова обаче отново прехвърли топката на бившия министър на околната среда Чакъров и го призова да отговори какво е успял да свърши той по време на своето управление и кои съоръжения са били построени тогава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във