Банкеръ Weekly

Новини

Канада задължи 6 водещи банки да увеличат обема на капитала

Шест водещи банки на Канада бяха задължени от правителството да увеличат обема на собствения си капитал, съобщава ИТАР-ТАСС. Почтиnbsp; 90% от всички банкови активи в страната принадлежат на Банк ъф Монреал, Кънейдиън империал банк ъф комерс, Нешънъл банк ъф Канада, Роял банк ъф Канада, Банк ъф Нова Скотия,nbsp; Торонто доминион Банк и в страната и в случай на крах, това ще се отрази на цялата икономика на държавата. Повишаването на обема на активите трябва да намали потенциалните проблеми пред която и да е от тях. Това заяви началникът на Управлението по надзор над финасовите институции Джули Диксън.


Ходът на правителството бе очакван от финансовите наблюдатели, след като в началото на годината международната рейтингова агенция Мудис понижи дългосрочния кредитен рейтинг на шест големи канадски банки. Тя се аргументира с опасенията около рекордно високата задлъжнялост на канадските потребители и растящите цени на имотите.


На 29 януари с една степен е понижен дългосрочният рейтинг на bdquo;Банк ъф Монреалrdquo;, bdquo;Скотиабанкrdquo;, bdquo;Касе централе Десжардинсrdquo;, bdquo;Кънейдиън империъл банк ъф комерсrdquo;, bdquo;Нешънъл банк ъф Канадаrdquo; и bdquo;Торонто-Доминионrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във