Банкеръ Daily

Новини

КАЛФИН И ПОСЛАНИК МОРНИНГСТАР ОБСЪДИХА ТЕМИ ОТ ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ

Широк кръг геополитически въпроси, свързани с енергийната сигурност обсъди заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин с новият специален пратеник на САЩ по енергийните въпроси в Евразия - посланик Ричард Морнингстар в МВнР. Това е първото посещение в чужбина на американския дипломат в новото му качество. Посланик Морнингстар е в България за участие в Срещата на върха “Природен газ за Европа. Сигурност и партньорство”.
Той подчерта голямото значение на софийската Среща на върха за регулиране на редица наболели енергийни въпроси в Евразия. Изтъкната бе необходимостта от съгласуван евроатлантически подход към решаване на проблемите. Откроена бе необходимостта от прозрачност, диверсификация и повече сигурност в енергийния сектор.
Посланик Морнингстар, който е съветник на Държавния секретар на САЩ по политиката на транзита и дистрибуцията на енергийните източници в Евразия, потърси мнението на България как САЩ могат да съдействат за подобряване на енергийната обстановка в Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във