Банкеръ Daily

Новини

Кабинетът увеличи капитала на Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ


Правителството реши да увеличи капитала на Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ ЕАД чрез емитиране на 150 броя нови акции на стойност 150 хил. лева, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Новата емисия акции ще бъдат придобити от държавата чрез бюджета на Министерството на финансите.
Ресурсът е минимално необходимият за изпълнението на оперативната дейност на дружеството и за неговата издръжка до окончателното приемане на решение относно възможността за изпълнение на проекта Петролопровод Бургас-Александруполис.
Средствата от увеличението на капитала са предвидени и за изпълнение на ангажиментите на дружеството като акционер в международната компания Транс Балкан Пайплайн Б.В., регистрирана в Амстердам (Холандия) и създадена по силата на Споразумението между правителствата Русия, България и Гърция за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас-Александруполис.
Международната компания е изпълнител на всички дейности по проучване, проектиране и изграждане на нефтопровода Бургас-Александруполис.

Facebook logo
Бъдете с нас и във