Банкеръ Daily

Новини

КАБИНЕТЪТ ОТПУСНА ОЩЕ 228 275 ЛВ. ЗА ЕКСПО 2008

Министерският съвет осигури допълнително още 228 275 лв. от централния бюджет за подготовката на страната за ЕКСПО 2008, съобщиха от правителствената информационна служба. Средствата ще бъдат предоставени на “Международен панаир” АД – Пловдив, за подготовката, организацията и координацията на българското национално участие в световното изложение.
През август 2006 г. правителството реши страната ни да участва в ЕКСПО 2008, което ще се проведе от 14 юни до 14 септември в испанския град Сарагоса. То ще премине под надслова “Вода и устойчиво развитие”. Представянето на страната ни в него ще даде възможност за привличането на чуждестранни инвестиции, за рекламирането на България като туристическа дестинация с уникални водни ресурси и възможности за СПА и балнеотуризъм, за укрепването на търговско-икономическото сътрудничество с Испания, за развитие на партньорството между деловите среди и т. н.
На 6 март т. г. правителството предостави 1,5 млн. лв. за подготовка на участието ни. През м. г. от бюджета за тази цел бяха осигурени 1,3 млн. лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във