Банкеръ Daily

Новини

Кабинетът отпуска 800 хил. лв. за приключване на проект в Благоевград

Кабинетът ще отпусне 800 хил. лв. за приключване на проекта за реконструкция на водопроводната и канализационната система на Благоевград. Това каза премиерът Бойко Борисов, който се запозна на място с изпълнението на проекта, финансиран със средства от държавния бюджет, предаде правителственият пресцентър. В края на август т.г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството замрази работата по проекта с цел оптимизиране на разходите.
Предишният кабинет е сключил договор за 3 млн. лв. по проекта, като 90 на сто от сумата е била отпусната, а останалите средства не са използвани по предназначение, констатира министър-председателят. „Не идвам да критикувам, а да реша проблема. Прокурорите ще си свършат работата”, коментира той. По думите му, цените на предложенията за реконструкцията на водопроводната и канализационната система в града са били умишлено занижени, за да бъдат отстранени някои от фирмите, участнички в конкурса.
Премиерът лично огледа ул. „Славянска” в града, която е в окаяно състояние. Той увери кмета Костадин Паскалев, че останалите средства за завършване на проекта ще бъдат отпуснати веднага след като приключат ремонтните дейности на посетената от него улицата

Facebook logo
Бъдете с нас и във