Банкеръ Daily

Новини

Кабинет за борба с тютюнопушенето отваря врати в болница Токуда

Кабинет за борба с тютюнопушенето отваря врати в болница Токуда, съобщиха от лечебното заведение. Всеки желаещ да посети кабинета може да го направи след предварително записване на тел: 02/ 403 4910. Комплексният подход за отказване от никотинова зависимост предлага индивидуална консултация, определяне на степента на никотиновата зависимост, изследване на показателите на белодробната функция чрез спирометрия, измерване на кръвното налягане, ЕКГ диагностика, поведенческо консултиране за справяне със зависимостта и запознаване с възможностите за лекарствена терапия. Консултацията и диагностиката ще струват около 50 лева.
В кабинета за отказване от тютюнопушенето ще се прилага и лазерна терапия. Терапиите с лазера вероятно ще бъдат в рамките на половин година и ще струват общо около 500 лева.
„У нас официалните данни сочат, че над 45% от българите са пушачи, което ни нарежда на едно от водещите места в Европа. Пушачите не осъзнават до какво водят цигарите. Те разбират чак тогава, когато се разболеят. Наша задача е по-рано да говорим на хората, да разберат, да знаят какво предизвиква тютюневия дим, и да им помогнем при желание да се откажат от цигарите”, казва доц. д-р Георги Георгиев, д.м. – ръководител на кабинета за отказване от тютюнопушене в МБАЛ „Токуда Болница София” . Той допълва, че тютюнопушенето е една от главните причини за появата на злокачествени заболявания, инфаркт и инсулт и това го превръща в убиец номер едно.
В началото на следващия месец в кабинета за отказване от тютюношушенето в Токуда ще се прилага и лазерна терапия. Кабинетът ще бъде оборудван и с лазер, който традиционно се употребява за лечение на артритни болки. Самата светлина се фокусира върху акупунктурни точки по тялото. Според специалистите точно тези точки отговарят за пристрастяването, метаболизма и стреса. Терапията ще трае около един час, като лазерът се насочва към точките по лицето, дланите и китките. По този начин се предотвратяват нежеланите симптоми при отказването на цигарите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във