Банкеръ Daily

Новини

Животозастраховането и здравното осигуряване показват гъвкавост в трудна среда

През второто тримесечие на 2012 г. общата записана премия в животозастраховането и здравното осигуряване в Алианц Груп е стабилна и е в размер на 12.9 млрд. евро, което доближава нивата от 13 млрд. евро за същия период на 2011 г., съобщиха от компанията.


Италия и Испания записват силен ръст на приходите за второто тримесечие на 2012 г. въпреки продължаващата криза на държавния дълг в Европа. Общата записана премия за животозастрахователните продукти се е увеличила до 5.8 млрд. евро в сравнение с 5.6 млрд. евро през второто тримесечие на 2011-а. Това частично балансира трудностите на финансовите пазари на инвестиционно-ориентираните продукти, особено в Европа. Премиите в инвестиционно-ориентираните продукти са намалели до 7.1 млрд. евро за тримесечието при 7.4 млрд. евро през второто тримесечие на 2011-а.


Оперативната печалба на Алианц Груп за второто тримесечие на 2012 г. е нараснала с 20.9% до 821 млн. евро спрямо 679 млн. евро за същия период на миналата година. Разходните резултати частично допринасят за това увеличение. Средната база на активите достигна 376.9 млрд. евро през второто тримесечие на тази година, което е увеличение от 8% спрямо същия период на 2011 година. Стойността на новия бизнес е 163 млн. евро в сравнение с 244 млн. евро за второто тримесечие на 2011 г., отразявайки намаляващите лихвени проценти и пазарното непостоянство.


Сегментът на животозастраховането и здравното осигуряване се развива в правилната посока в тази трудна среда. Рентабилността остава нашата основна цел. Като цяло тримесечните премии са стабилни - дори в някои от силно засегнатите от пазарното непостоянство райони нарастват, отбелязва Оливър Бете, главен финансов директор на Алианц. И не само това, оперативната печалба се е повишила в сравнение с миналата година въз основа на подобрения във всички компоненти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във