Банкеръ Daily

Новини

Жителите на община Дряново са намалели до 9 675 души

На 8 март в 11 часа бе сложен финалът на 17-то преброяване на населението и жилищния фонд в община Дряново, след като бяха предадени всички преброителни материали и съставени съответните протоколи. Информацията е от пресцентъра на общината.
На 28 февруари приключи същинското преброяване, а до 14 март бе срокът за обработката на документацията, който Общинската преброителна комисия изпревари със седмица.
На този етап данните от преброяването не са обработени окончателно, но цифрите сочат, че на територията на община Дряново към 1 февруари 2011 г. живеят 9 675 човека. За сравнение през 2001 г. те са били 12 425. Сега в общинския център - град Дряново живеят 7 498 човека, а при преброяването преди 10 години данните сочат 9 302 жители.
Малко преди официалния старт на преброяването Общинската преброителна комисия в Дряново и част от ангажираните преброители станаха обект на неоправдана критика и атаки. Това обаче не повлия на пряката работа, а и за разлика от други общини в страната в Дряново няма нито един отстранен от работа преброител или случай на несправяне с работата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във