Банкеръ Daily

Новини

Жителите на 12 области и 74 общини могат да ползват електронните услуги, разработени по проект на област Плевен

Жителите на 12 области и 74 общини ще могат да ползват удобни и сигурни електронни услуги като издаване на удостоверения за постоянен и настоящ адрес, за родствени връзки и семейно положение. Това заяви Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов на пресконференция по повод приключването на проект за по-добро обслужване чрез електронно управление в Северна България. Администрацията на област Плевен е първата, която успешно премина трудния път и реализира електронни услуги, каза заместник-министърът.


Разработените информационни системи и услуги по гражданско състояние, общинска и държавна собственост, ще могат да се ползват с много малки настройки от други администрации в страната, които не са включени в обхвата на плевенския проект.


Проектът bdquo;По-добро обслужване чрез електронно управление в Северозападен, Северен централен и Североизточен райони за планиранеrdquo; е финансиран от Европейския социален фонд и от държавния бюджет чрез Оперативна програма bdquo;Административен капацитетrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във