Банкеръ Daily

Новини

Железопътната компания започна подготовка за зимата

Подготовка за осигуряване на нормална експлоатационна работа на съоръженията през зимата започна Национална компания Железопътна инфраструктура, съобщиха от дружеството.


Експлоатационният персонал е направил подробен оглед на цялата жп мрежа. Описани са всички места, с възможност да бъде нарушен габаритът и възпрепятствано движението на влаковете, при сняг и вятър.


Екипите да започнали почистването на дървета и храсти в сервитута на жп инфраструктурата. Проверяват се помещенията в гарите и чакалните за пътници.


Дейностите по подготовката за зимата включват още осигуряването на гориво и персонал по график (през снежните дни) за гарантиране на работата на роторния снегорин, базиран в най-тежкия район ndash; Северозападна България, а така също и подготовка на снегорините тип bdquo;Таранrdquo; за готовност и придвижване в местата със снегонавявания.


Работата на екипите се състои и в констатиране и отстраняване на неизправности по отоплителните елементи на стрелките на гарите. Служителите оглеждат и при необходимост ремонтират енергетичните съоръжения, осигуряващи захранване на елементите за движение на влаковете и осъществяване на маневрената дейност, както и съоръженията на осигурителната техника.

Facebook logo
Бъдете с нас и във