Банкеръ Daily

Новини

ИЗЗЕХА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ

6075 кутии цигари без акцизен бандерол са иззети в търговски склад в близост до база “Илиенци” при операция на отдел “Икономическа полиция” към Главна дирекция “Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция” – ГДП . В акцията са взели участие и служители на Агенция “Митници”, съобщиха от пресцентъра на МВР.
На 10 октомври служителите атакували склада, където измежду другите стоки в помещението били укрити цигари от марките “Марлборо”, “Парламент”, “LM”, “Карелия”, “Мурати”, “EVE”, заедно с известно количество и български цигари, производство на “Булгартабак”. Общата стойност на откритите цигари е 12 150 лева. Образувано е бързо полицейско производство срещу Р.Г. /54 г./ от София и К.А. /38 г./ от Костиндброд за извършено престъпление по член 234, ал.1, пр.2 от НК. Съставени са и 4 акта за митническо нарушение.
Според информация на разследващите, двамата са се занимавали с нерегламентирано разпространение на цигари без бандерол, в същото време не са притежавали и лиценз за продажба на тютюневи изделия. Същевременно мъжете били легализирали бизнеса си с продажба на дребни стоки за бита.
Отдел “Икономическа полиция” на ГД “ППООРП” е пряко ангажиран в противодействието на нерегламентираното разпространение на тютюневи изделия на територията на страната. В изпълнение на разпоредените проверки през третото тримесечие на 2007г., регионалните структури на “Икономическа полиция” при Национална служба “Полиция” в страната, съвместно с представители на митническата администрация, са проверили общо 447 складове за търговия на едро и търговски обекта на дребно. В резултат на констатирани закононарушения са иззети общо 67 525 кутии цигари без бандерол, голямо количество пури и пакети тютюн, и 8 626 бутилки високоградусен алкохол без акцизен бандерол от различни разфасовки.
Само в последния месец са образувани общо 25 дознания по чл. 234 от НК, от които 10 бързи полицейски производства и 21 преписки, съставени са общо 73 акта за установени административни нарушения и 7 фиша.Facebook logo
Бъдете с нас и във