Банкеръ Daily

Новини

Изпълнителната агенция по горите издаде заповед за откриването на ловен сезон 2011

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) инж. Бисер Дачев е издал заповед за откриването на ловен сезон 2011, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Тази година това ще стане на 13 август (събота). Както всяка година се започва с лов на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.
Ловуването се извършва само с писмени разрешения (по образец), издадени от директорите на държавните горски и ловни стопанства за ловностопанските райони. Това могат да направят и специалистите по лова към юридическите лица, сключили договори за стопанисване и ползване на дивеча в дивечовъдните участъци и от председателя на съответната ловна дружина за предоставения й ловностопански район. В разрешението за ловуване се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя и участниците в лова при групов лов, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч.
Задължително е спазването на установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет съгласно Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча. Разрешен е лова на пъдпъдъци до 15 броя, на гривяк, гълъби, гургулица, гугутка - до 10 броя, на горски бекас и обикновена бекасина - до 10 броя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във