Банкеръ Weekly

Новини

Изпращаме Уорлик наесен

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и планира да напусне страната на 14 септември, съобщи пресслужбата на посолството.


Той ще се завърне във Вашингтон и ще започне работа като заместник-специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старшиnbsp; дипломат в офиса на държавния секретар. Датата на пристигането на следващия амбасадор все още не се съобщава.


За мен беше чест да работя като посланик на САЩ в България и аз се гордея с напредъка, който постигнахме в укрепването на американско-българските отношения, казва в писмото до медиите Джейм Уорлик. Той допълва, че двете страни са успели да развият трайни партньорски отношения в сферите на сигурността, върховенството на закона, енергийната независимост, инвестициите и културата.


И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми, заявява още американският дипломат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във