Банкеръ Daily

Новини

Изплатиха над 385 хил. лв. на 2 проекта по програма „Рибарство”

Над 385 хил. лв. изплати фонд Земеделие на два проекта по програма bdquo;Рибарствоrdquo;, съобщи Министерството на земеделието.


Разплащателната агенция преведе авансово 284 938 лв. по Мярка 2.6 bdquo;Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултураrdquo; за изграждане на цех за преработка на риба и хладилен склад за риба и рибни продукти в Бургас. Крайният срок за изпълнението му е 3 юни 2013 г., а размерът на одобрената финансова помощ е 970 000 лева.


Мярка 2.6 е инвестиционна и се финансира от Европейския фонд за bdquo;Рибарствоrdquo; (ЕФР). Субсидията е до 60% от целия размер на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства и 25% доплащане от държавния бюджет.


Вторият проект е по мярка 1.1 bdquo;Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейностиrdquo; от ОПРСР. Той е за нарязване на риболовен кораб за скрап. Размерът на изчислената премия възлиза на 100 940 лева.


Мярката е с компенсаторен характер и се финансира от ЕФР и националния бюджет в съотношение 85% към 15 на сто. Безвъзмездната помощ покрива до 100% от целия размер на одобрената инвестиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във