Банкеръ Daily

Новини

Изплатиха над 300 хил. лв. по 2 проекта по програма „Рибарство”

Държавен фонд bdquo;Земеделиеrdquo; изплати над 300 хил. лева по два проекта от Оперативна програма bdquo;Рибарствоrdquo;. Първият е по мярката за прекратяване на риболовни дейности. Бенефициентът получи безвъзмездна финансова помощ от 183 792 лв. за нарязване на риболовен кораб Поседон за скрап. Той е извършвал стопански риболов в българската част на акваторията на Черно море. Съдът е дължина 21.10 м. и тонаж от 33 бруто тона.


Мярката има компенсаторен характер и се финансира от Европейския фонд за bdquo;Рибарствоrdquo; . Безвъзмездната помощ е до 100% от размера на изчислените премии. От тях 85% са европейски средства, а 15% ndash; национално доплащане.


Другият финансиран проект е по мярката за инвестиции в преработка и маркетинга на рибни продукти и продукти от аквакултура. Разплащателната агенция е изплатила авансово 126 608 лв. за въвеждане на информационна система за автоматизиране на производството. Одобрената обща инвестиционна стойност на проекта е 422 260 лв., а субсидията е 253 216 лева. Според условията на мярката субсидията покрива до 60% от размера на одобрената инвестиция. Крайният срок за изпълнението на проекта е 28 февруари 2013 година.


Мярката е инвестиционна и се финансира от Европейския фонд за bdquo;Рибарствоrdquo;. Средствата от ЕС и държавния бюджет се разпределят в съотношение 75:25.

Facebook logo
Бъдете с нас и във