Банкеръ Daily

Новини

Изложба живопис, графика и скулптура, озаглавна „Без граници” бе открита в галерия „Средец”

Изложба живопис, графика и скулптура със заглавие „Без граници” бе открита в галерия „Средец” на Министерството на културата.
Участниците в експозицията са амбицирани да преодолеят творческите, физическите граници между България и Македония, възрастовите и границите вътре в себе си. Изложбата е организирана от Министерството на културата със съдействието на галерия АСТРИ.
На официалното откриване на експозицията в галерия „Средец” зам.- министърът на културата Митко Тодоров поздрави участниците в нея от името на министъра на културата Вежди Рашидов и отбеляза, че името на изложбата е изключително добре избрано, защото истинските творци с лекота преодоляват географските пространства, границите и различията, тъй като призванието на изкуството е да сближава, а не да разделя.
Най-младият участник в експозицията, наредена в галерия „Средец” - Васил Ангелов - е роден през 1987 г., а най-възрастният (Спартак Дерменджиев) - през 1954 година.
До 20 март ценителите на свободата в изкуството ще могат да видят произведения от Иван Стойчев, Евгени Колев, Зоран Георгиев, Емануела Ковач, Димо Колибаров, Васил Ангелов, Зоран Мише, Павел Целкоски, Горан Тричковски,Спартак Дерменджиев и Ненад Мичич – Р Македония.
Творците от Македония, които бяха на официалното откриване на изложбата „Без граници”, благодариха на Министерството на културата, което е домакин на провята, за предоставената им възможност да покажат творбите си в галерия „Средец”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във