Банкеръ Daily

Новини

Излишък от 61.9 млн. лв. по Консолидираната фискална програма към полугодието

За първи път от 2009 г. полугодието завършва с излишък по Консолидираната фискална програма. Това става ясно отnbsp; доклад за изпълнението на КФП за първите 6 месеца на 2012 г., който ще бъде разгледан от правителството на днешното му заседание. Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма към края на първото полугодие е с излишък в размер на 61.9 млн. лв. (0,1% от прогнозния БВП). Това се дължи на добрите параметри по изпълнението на приходите по националния бюджет и стегнатата рамка по отношение на разходите.


Очаква се правителството да приеме нови наредби за държавните изисквания за придобиване на висше образование по специалностите от професионално направление bdquo;Военно делоrdquo; на днешното си редовно заседание. Те се отнасят за образователно-квалификационните степени bdquo;магистърrdquo; по специалностите от регулираните професии bdquo;офицер за тактическо ниво на управлениеrdquo; и bdquo;офицер за стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените силиrdquo; и bdquo;бакалавърrdquo; по специалностите от регулираната професия bdquo;офицер за тактическо ниво на управлениеrdquo;.


Според годишния доклад за изпълнението на концесионните договори за морски плажове приходите за 2011 са над 11.7 млн. лева. Предстои анализът да бъда обсъде и приет от кабинета днес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във