Банкеръ Daily

Новини

ИЗКЛЮЧВАТ ЧЛЕНОВЕ НА ДПС-РАЗГРАД, РАБОТИЛИ ЗА ДРУГИ ПАРТИИ

Четирима активисти на ДПС са изключени от редиците на партията в Разградско. Те са работили за други политически сили по време на местните избори, обясниха от ръководството на ДПС.
Общинският съветник от предишния мандат на Общински съвет-Разград Назиф Зюлкяр работил за кампанията на кандидата за общински кмет Денчо Бояджиев, а ДПС подкрепи друг кандидат – независимият Наско Анастасов.
Йордан Костов пък, след като изгубил вътрешните номинации на ДПС за кандидат-кмет на село Раковски, се явил на изборите от квотата на БСП. Бейти Сали от Йонково също отпаднал от вътрешните номинации, но се явил като независим кандидат. Така постъпил и Фетта Хасан от село Печеница. Четиримата са изключени от местните съвети на ДПС, предстои разглеждане на тяхното положение на заседания на общинските съвети.
Очакват се подобни мерки за няколко активисти на ДПС в община Цар Калоян, сред тях кметът на общината за мандат 1995-1999 г. Неждет Джинали, уточнява Дарик радио. На местния вот той бе в листата общински съветници на Земеделски народен съюз. Уставът на ДПС предвижда възможност за възстановяване на членството на провинили се активисти след две години, една година обаче без право да се заема ръководна длъжност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във