Банкеръ Daily

Новини

Изи Кредит“ отчита силен ръст на всички свои ключови показатели за деветмесечието

През октомври Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е изплатила 210 376 000 лева за болнична помощ, съобщиха от институцията. С осигуряването на тези средства е изпълнен ангажиментът, който беше поет от управителя на НЗОК, д-р Нели Нешева, до края на месец октомври за бъде наваксано изоставането в плащанията към договорните партньори. Проблемът със закъснелите плащания беше разискван многократно на няколко срещи между ръководството на НЗОК и директори на университетски, областни, общински и частни болници.
От началото на месец октомври НЗОК осигури три плащания за болнична помощ, с което изпълни условията в подписаното споразумение между правителството и Българския лекарски съюз.
До 5-ти октомври бяха преведени на болниците 65 000 000 лева. С тези средства беше доплатена дейността от месеците март, април и май. Други 67 611 000 лв. бяха изплатени в средата на месеца за дейност, извършена през месец август.
От днес ще бъдат изплатени и 77 765 000 лв. на болниците за дейността им през месец септември.
Желанието на Управителя на НЗОК е да не се допуска повече изоставане в плащанията към договорните партньори и до края на годината да се спазват сроковете в Националния рамков договор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във