Банкеръ Daily

Новини

Изграждат международен круизен терминал в Бургас

В Бургас започва работата по изграждане на международен круизен терминал, съобщи народният представител и председател на транспортната комисия в Народното събрание Иван Вълков. Той уточни, че е подписан договора, който е на стойност 3,3 млн. лева. До 31 юли 2013 г. обектът трябва да получи Акт 15, за да може през октомври да акостира първият круизен кораб с пасажери по утвърдена линия. Очаква се Морска гара - Бургас да обслужва 2000 пасажери.


Изграждането става факт, след като Държавно предприятие bdquo;Пристанищна инфраструктура обяви обществена поръчка за инженеринг на нов пътнически терминал. Поръчката включва още озеленяване, пристанищна инфраструктура и трафик кула. bdquo;За целия нов облик на едно от най-централните места в града ще работят също и bdquo;Пристанище Бургасrdquo; ЕАД и Община Бургасrdquo;, каза още Вълков.


Сградата ще представлява международна морска гара. Тя ще е един от елементите на новия пътнически терминал от 1-о до 4-то корабни места на пристанищен терминал Бургас-изток, чиято цел е поемането на круизни плавания в Черно и Средиземно море и осъществяване на трансгранична интермодалност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във