Банкеръ Daily

Новини

Издаването на марки през 2011 година започва с филателен уникат за Ванга

Тематичният план за издаването на пощенско-филателни продукти през 2011 година бе утвърден в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Още първата тема – „100 години от рождението на Ванга”, се очаква да привлече интереса на колекционерите и на хората, които използват писмата за кореспонденция. За първи път в българското маркоиздаване се посвещава филателен продукт на българката, известна с феноменалните си способности.
Общо 43 марки, 5 илюстровани карти и 18 пощенски плика са предвидени в плана за 2011 година. Най-голямата част са на тема българска история и годишнини. С пощенски марки ще бъдат отбелязани 1200-годишнината от победата на хан Крум при Върбишкия проход, 135-годишнината от Априлското въстания, 20 години от създаването на Атлантическия клуб.
„Година на горите” е темата на издание „Европа 2011”, което е в плановете на всички пощенски администрации на стария континент. Марките в раздел „България и света” ще бъдат посветени на 50 години от полета на Юрий Гагарин в Космоса, юбилеи от рождението на композитора Ференц Лист и на норвежкия изследовател и дипломат от началото на 20 век Фритьоф Нансен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във