Банкеръ Daily

Новини

ИЗБРАНИЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР НА АЕЦ БЕЛЕНЕ БЛАГОДАРИ НА МИНИСТЪР ДИМИТРОВ

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров получи писмо от ръководството на RWE, в което се изразява благодарност за това, че германската компания е избрана за стратегически инвеститор в АЕЦ „Белене”, съобщиха от пресцентъра на МИЕ.
„От името на RWE бихме желали сърдечно да Ви благодарим за избора на нашата фирма за стратегически инвеститор в проекта „Белене” и за оказаното доверие. За нас проектът е важен принос към надеждното и конкурентоспособно снабдяване с ток на България и региона при нулеви емисии на въглероден диоксид”, се казва в писмото, подписано от членовете на Управителния съвет на концерна RWE – Германия, Леонхард Бирнбаум, отговарящ за цялостното стратегическо развитие на концерна, и Ульрих Йобс, отговарящ за проектите в компанията.
„За RWE проектът е от голямо стратегическо значение. RWE потвърждава ангажимента и интереса си към проекта и очакваме с увереност финалните преговори по договора за съвместно сътрудничество”, пише още в писмото, което е изпратено до министър Петър Димитров и зам.-министър Галина Тошева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във