Банкеръ Daily

Новини

Избраха Нели Нешева за директор на Националната здравно-осигуителна каса

Народното събрание одобри кандидатурата на Нели Нешева за директор на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК). В нейна подкрепа гласуваха 101 депутати, 26 бяха против, а 30 се въздържаха. Мандатът й е до 2015 година.
Преди това червеният депутат Михаил Миков обяви, че Коалиция за България няма да подкрепи номинацията на Нешева, въпреки изключителното добро впечатление, което ни направи персонално. Причината е в опита за реанимация и философията на управление в здравния сектор от страна на правителството. В кулоарите на Парламента новоизбраният директор заяви, че подкрепя политиката на правителството за промени в системата на здравеопазването. Нешева обеща административна реформа в НЗОК, осигуряване на средства и стабилизиране на системата, така че изпълнителите на медицински дейности да работят спокойно. Когато зад мен застава партията, която ме е предложила, и аз съм част и член отдавна в ГЕРБ, тогава би трябвало да не се страхувам и си мисля, че тя ще ме подкрепи във всяко едно отношение, коментира Нешева.
От ноември миналата година досега Нели Нешева е била главен секретар в Министерството на здравеопазването, а преди това оглавяваше дирекция Здравеопазване в Столичната община. Изпълнявала е мениджърска дейност във фармацевтични компании. Тя е завършила Медицинския факултет, специалност лекар в хуманна медицина.
През 2006 г. тя става член на сдружение ГЕРБ, а от следващата година и на партията. Омъжена е, с две деца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във