Банкеръ Daily

Новини

Изборът на Раян за вице на Ромни не промени битката за Белия дом

Изборът на Пол Раян за вицепрезидент на републиканския кандидат Мит Ромни не е променил съотношението в надпреварата за президентския пост във Вашингтон, пише Guardian. Борбата за Белия дом става все по-ожесточена три месеца преди изборите през ноември.


На 11 август Мит Ромни посочи за свой подгласник конгресмена от щата Уисконсин - 42-годишния Пол Райън. Той е член на Долната камара на Конгреса от 1999 г. и председател на Бюджетната комисия. За една четвърт от избирателите обаче Райън бе неразпознаваем.


Ромни и Раян ще бъдат официално избрани за кандидати на републиканската партия за президент и вицепрезидент на националния конгрес в Тампа, Флорида следващата седмица.


Номинацията на Раян получи огромно медийно внимание, което се очакваше да обърне процентното съотношение спрямо Барак Обама в кандидат-президентската кампания.


Общо 47 на сто от регистриралите се избиратели са заявили, че планират да гласуват за демократа Обама и вицепрезидента Джо Байдън, докато 46 на сто подкрепят републиканския тандем Ромни- Раян. През юни това съотношение бе 47 на сто срещу 44 на сто в полза на Обама.


В същото време колебанието за това кой ще спечели поста през ноември се увеличава. Общо 58 на сто от американците смятат, че Обама ще бъде преизбран, докато 32 % считат, че той ще напусне Белия дом.

Facebook logo
Бъдете с нас и във