Банкеръ Daily

Новини

ИЗБОРИТЕ В САНДАНСКИ СКАРАХА ДЕПУТАТИТЕ

Парламентаранат група на Коалиция за България заявява, че изборите в Сандански са опорочени и че трябва да се започне процедура за тяхното касиране. Това каза депутатът Мая Манолова от парламентарната трибуна в декларация на ПГ на КБ.
Купуването на гласове е порочна практика и уродливо явление. Изборите за местни власти в Сандански проявиха за пореден път това уродливо явление. Тези избори проявиха още едно уродливо явление – етнизирането на вота.
Това заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. От ДПС се противопоставят категорично опитите за етнизирането на вота и на практиката за купуването на гласове, категоричен бе Местан.
“Действително в България се появи уродливото явление на купуването на гласове. През 2005 г. не бяха взети абсолютно никакви мерки, за да се спре това явление. Тези, които допуснаха това да се състои, днес го понасят най-много. Пример за това е гласуването на представителите на Тройната коалиция на предложението на ОДС за промяна в Закона за политическите партии. Това показва разминаване на думи и действия у управляващите”,Това пък заяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов
“Купуването на гласове е неудобна и неприемлива практика за парламентарната група на БНД. Искаме промяна за закона за финансиране на политическите партии. Това трябва да стане със съдействието на управляващото мнозинство”, каза депутатът от БНД Атанас Щерев.
ДСБ предлага 100 хил лв. глоба и закриване за политическите партии, купували гласове. Тъмно сините настояват още гласовете за партията, купувала гласове, да се отнемат. Това заяви от трибуната в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във