Банкеръ Weekly

Новини

Избирателните списъци за референдума доспъни чрез интернет, SMS и телефон

Главна дирекция Гражданска регистрация и административно обслужване осигурява от днес достъп до избирателните списъци за референдума, насрочен за 27 януари, през интернет, SMS стационарен и мобилен телефон.


Всички гласоподаватели могат да проверят своите данни в списъците и да се информират за секцията и място на гласуване на адрес: http://www.grao.bg/elections/ . Сайтът предоставя възможности на гражданите и общинските администрации да правят справки в избирателните списъци, да подават искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път и да регистрират издадените удостоверения за гласуване на друго мястоldquo;. Последните две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.


Проверката чрез SMS става на номер 18429. Той е единен и за трите мобилни оператора - МТел, Глобул и Виваком. Цената e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.


Чрез стационарен или мобилен телефон проверката става на 0800 1 4726 (0800 1 GRAO),като обаждането е безплатно за цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във