Банкеръ Daily

Новини

ИЗБИРАТ ДРУЖЕСТВОТО С НАЙ-ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ

Компаниите Евроинс, Индустриален Холдинг България, Инвестор БГ, Монбат и Химимпорт ще се състезават за тазгодишният приз Дружество с най-добро корпоративно управление, стана ясно в петък (6 юни). Конкурсът се организира за шеста поредна година от Асоциацията на инвеститорите и целта му е да отличи най-добрите корпоративни практики на българския капиталов пазар.
Освен основната категория състезанието ще води по още шест допълнителни. За финансова институция на капиталовия пазар с най-добро корпоративно управление ще се борят: Булстрад, Корпоративна търговска банка, Обединена българска банка, Стопанска и инвестиционна банка и Централна кооперативна банка. Дружеството със специална инвестиционна цел пък ще бъде избрано измежду Елана Фонд за Земеделска земя, Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт, Прайм Пропърти БГ, Фонд за недвижими имоти България и Феърплей пропъртис България. Приза за най-добро публично предлагане на БФБ ще си оспорват Енемона, Билборд, Корпоративна търговска банка, ПИБ и Трейс Груп Холд. В категорията „Млади надежди са номинирани Елана, Карол, КД Инвестмънтс, Първа финансово-брокерска къща и Сомони. Медиите, които ще е борят за отличие, пък са Дарик Финанс, Инвестор БГ в. Пари, в. Дневник и Файнанс Нюз БГ. За цялостен принос към развитието на българския капиталов пазар са номинирани Бистра Боева, Бистра Илкова, Виктор Папазов, Камен Колчев и Стоян Тошев.
Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 11 юни във Военният клуб, а победителите ще бъдат избрани от специална комисия, в която участват изпълнителният директор на БФБ Бистра Илкова, заместник председателят на КФН Димана Ранкова, Пламен Чипев от Института по икономика към БАН, изпълнителният директор на Асоциацията на инвеститорите Стою Недин и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във