Банкеръ Daily

Новини

Иво Груев влезе в мениджмънта на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Български имоти

Емил Атанасов, заместник-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление Застрахователен надзор, е подписал две решения, с които е одобрил Иво Груев за член на Управителния съвет на ЗАД Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп АД и за член на Управителния съвет на ЗК Български имоти АД.
ЗАД Булстрад Живот се създава през 1994 г. и е една от първите лицензирани животозастрахователни компании в България. Фирмата работи на българския пазар чрез развита мрежа от агенции в по-големите градове на страната и застрахователни консултанти, специално обучени и сертифицирани по стандартите на компанията.
Дружеството има мажоритарно акционерно участие в ЗОД Булстрад Здраве.
Застрахователната компания Български имоти АД е създадена през 1994 година. На територията на страната тя е изградила 60 офиса с над 300 сътрудници. През ноември 2002 г. най-голямата австрийска застрахователна компания Винер Щетише Ферзихерунг АГ Виена Иншурънс Груп става мажоритарен собственик на застрахователна компания чрез закупуването на основния пакет от капитала й (99.9%).
От 2007 г. Виена Иншурънс Груп притежава две дружества в България - ЗК Български имоти АД и ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп. Те ще имат общи звена, обслужващи припокриващите се функции в двете компании, но остават да се развиват като самостоятелни дружества и ще се налагат на пазара като отделни търговски марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във