Банкеръ Daily

Новини

ИВАН ЧОМАКОВ ЩЕ СТАВА ДИРЕКТОР НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР

Иван Чомаков ще стане директор на “Международен панаир Пловдив” след два мандата като кмет на Пловдив, предаде Дарик радио. Това ще стане факт след акционерното събрание на дружеството на 12 декември. Информацията бе потвърдена от два независими източника, макар изпълнителният директор Георги Гергов да е в чужбина.
Имам такава оферта, макар че не съм дал окончателно съгласие, защото бях планирал още два месеца почивка, призна Чомаков пред Дарик. Той добави, че въпрос на разговори е точната позиция, която ще заеме. По информация на Дарик радио , най-вероятно бившият пловдивски кмет ще заеме поста изпълнителен директор, а е вероятно Гергов да стане председател на Надзорния съвет, ако се споразумее с държавата за преминаване към двустепенна система на управление. Вторият вариант е Чомаков да бъде генерален директор на панаира с правомощия да представлява в определени случаи и изпълнителния директор. Член на бившия екип на Чомаков в общината - шефът на протокола Димитър Димов, вече започна работа в панаира.
Не ме интересуват коментарите, защото не техните автори ще издържат семейството ми – така Чомаков отговори на въпрос не го ли притеснява, че противниците на публично-частното партньорство между общината и Герги Гергов ще изтълкуват новия му пост като реванш за вкарването на бизнесмена като акционер в панаира. Чрез смесеното дружество Пълдин туринвест с общината Гергов държи 49% от акциите на националния изложбен център. В дневния ред за акционерното събрание на 12 декември е предвидено вдигане на капитала на панаира, но не е сигурно, че точката няма да се оттегли в последния момент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във