Банкеръ Daily

Новини

Юрий Гагарин се отказа да купува унгарска фирма

Съветът на директорите на пловдивската фабрика за опаковки Юрий Гагарин АД е взел решение да развали по взаимно съгласие договора, с които дружеството искаше да купи 100% от унгарското търговско дружество Филстайл-Хунгари, съобщиха от фирмата.


В тази връзка са предприети всички мерки Юрий Гагарин АД да погаси предсрочно инвестиционния кредит от 6 млн. евро., който взе от Първа инвестиционна банка за финансиране на покупката. Заедно с това ще бъде заличена и вписаната договорна ипотека върху недвижимите имоти на пловдивската компания.


Решението за отказа от инвестицията за закупуване на унгарското дружество е обосновано от промените в бизнес средата, които налагат преосмисляне на инвестиционната политика и осъществяване на такава стратегия, която да позволи устойчиво развитие на компанията.


От 5 юли тази година Юрий Гагарин спря производството и продажбите на заготовки за цигари (филтри и гилзи), след като промяна в Закона за тютюневите изделия наложи забрана. С инвестицията си в Унгария фирмата смяташе да разшири производството и съответно износа на такива продукти заради нарасналото им търсене.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във