Банкеръ Daily

Новини

Юрий Гагарин купува технологична линия за 2.950 млн. евро

Съветът на директорите на Юрий Гагарин АД е взел решение за закупуване на съвременна технологична линия за тройно комбиниране на филтри за цигари, производство на фирма International Tobacco Machinery, Холандия, съобщиха от компанията.
Общата сума на инвестицията възлиза на 2.950 млн. евро и ще се осъществи чрез сключване на договор за банков кредит и собствени средства. Закупуването на новото оборудване е обосновано от увеличеното търсене на комбинирани филтри за цигари с активен въглен и други специфични физико-химически показатели. Предимствата на новото оборудване се изразяват във възможностите за производство на голямо разнообразие от филтри за цигари с различни диаметри, дължина и сегментация, използване на различни материали, високо качество и голяма производителност, бърза замяна на модулите, лесно преобразуване и поддръжка.
Планираните инвестиционни разходи за закупуване на машини и оборудване за печатната дейност и за филтърното производство през 2011 г. са за над 12 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във