Банкеръ Daily

Новини

ЮЛЕН АД грабна приза за най-ефективна инвестиция

Концесионерът на ски-център Банско - Юлен АД, получи приз за най-ефективна инвестиция на традиционното раздаване на наградите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), което се проведе в сряда вечерта в столичния хотел Радисан САС.
До 2006-а дружеството, чиито акционери са Пирин турист, Геотехмин инженеринг, община Банско, ДЗИ-Общо застраховане, Академика 2000 ООД и сдружението на частните хотелиери в града, ще инвестира общо 25 млн. щ. долара в изграждането на ски-зоната.
За мениджър на годината БХРА избра изпълнителния директор на хотелски комплекс Севлиево Плаза Донка Иванова, открит през 1999 година. Хотел Санкт Петербург в Пловдив, построен за Световното ловно изложение през 1981 г. и приватизиран през 1997 г. от бизнесмена Георги Гергов, бе признат за градски хотел на 2003-а. Откритият тази година хотел Иберо Феста Панорама в Слънчев бряг на Феста хотели ЕООД и реконструираният преди две години комплекс Палм бийч в Златни пясъци на пловдивския бизнесмен Любозар Фратев бяха избрани за ваканционни хотели на 2003-а. Семейство Райна и Иван Александрови от кв. Симеоново получиха наградата за най-добър семеен хотел Ягода, създаден през 1988 година. Техни колеги - сем. Анелия и Георги Вълеви, грабнаха наградата за ресторант на 2003-а за управлявания от тях комплекс Извора в Арбанаси. Инвестицията от 700 хил. лв. на бизнесмена Румен Асенов бе определена от БХРА за най-добрата в Родопите за играждането на хотел-резиденс Исмена в Девин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във