Банкеръ Daily

Новини

ИЪЛДЪЗ ИБРАХИМОВА ПЕЕ НА ФЕСТИВАЛА ПЕРПЕРИКОН

Мега-спектакълът Арамии на Нешка Робева е първата културна проява, с която днес официално ще бъде открит Деветия международен фестивал Перперикон. И тазгодишното издание, което продължава до 30-ти юни, е под патронажа на президента Георги Първанов и се провежда в Кърджали. В седмицата около Еньовден градът ще стане домакин на среща между различните видове изкуство и творци от страната и чужбина.
В програмата на фестивала са включени няколко театрални представления - Сънят на Гогол (на Театрална работилница Сфумато, София), Хамлет (от У. Шекспир на Драматично-куклен татър Димитър Димов, Кърджали), Комедията българска (на Драматичен театър-Казанлък), Златната мина (постановка на Мариус Куркински на Драматично-куклен татър Димитър Димов, Хасково). Сред най-очакваните събития е концертът на Йълдъз Ибрахимова и представянето на новия й албум Back to my love.
По време на фестивала ще бъде показан филма на Георги Дюлгеров Козелът по мотиви от едноименната новела на Йордан Радичков, с който бе открито 13-тото издание на София Филм Фест.
По традиция на специална церемония в тронната зала на двореца Перперикон ще бъдат връчени наградите за принос към европейското и българското изкуство Златен Перперикон. Вече има трима номинирани, чиито имена ще бъдат оповестени непосредствено преди 27 юни. Сред лауреатите на отличието са проф. Стефан Данаилов, Йълдъз Ибрахимова, Харолд Пинтър, проф. Марко Семов, Светлин Русев, Антон Дончев.
Входът за всички спектакли от афиша на Перперикон, освен Арамии и концерта на Йълдъз Ибрахимова, е свободен, а домакин на проявите е Драматично-куклен татър Димитър Димов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във