Банкеръ Daily

Новини

Италианска фирма ще инвестира 15 млн. евро във Враца

Кметът д-р Костадин Шахов и Якопо Рокка, собственик на италианското дружество О.М..С. Салери Истърн Юръп са подписали днес (10 март) договор за покупко-продажба на терен, върху който ще бъде изграден нов завод за производство на сферични кранове. Информацията е от пресцентъра на общината. Имотът е с обща площ 25 008 кв. метра. Намира в местността Гладно поле. Продажната му цена е 500 200 лв. без ДДС. Предстои заводът да бъде построен и да започне да работи с пълен капацитет до шест години. Инвестицията ще бъде направена на три етапа. По време на първия ще бъдат изградени сградите, ще бъдат монтирани машините и линиите, необходими за производствената дейност. За това ще бъдат похарчени 3 млн. евро. Ще бъдат наети 30-40 работници, уточнява Якопо Рокка. Още 12 млн. евро ще бъдат инвестирани в останалите два етапа. До края на третата фаза ще бъдат разкрити общо 150 работни места.
Изграждането на завод за сферични кранове е втората инвестиция на италианската фирма О.М..С. Салери Истърн Юръп във Враца. Първата е шивашката фирма Р.Б.О., която от пет години работи в града, а на работа са наети 135 души. Много съм доволен от досегашната съвместна работа с Община Враца. През изминалите пет години сме били в добри отношения, както с местната администрация, така и със служителите в шивашката фирма, казва след подписването на документа Якопо Рокка.
По време на срещата кметът на общината е споделил, че подписването на договора е важно начинание, тъй като поредната инвестиция, която италианското предприемаческо дружество прави във Враца е висока оценка за града и хората. От своя страна кметът д-р Костадин Шахов се ангажира общинска администрация да съдейства за всички дейности, които предстоят и да бъдат отстранявани съвместно всички възникнали затруднения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във