Банкеръ Daily

Новини

ИТ ВЪЗМОЖНОСТИ ПРЕД ФИНАНСОВИЯ СВЯТ В УСЛОВИЯТА КРИЗА

Единадесетото издание на превърналия се в традиционен годишен Финансов ИТ форум ще се състои на 29 април в столичния хотел Шератон. Събитието се организира от ICT Media, Българска народна банка, Комисия за финансов надзор, Асоциация на българските банки и ISACA-Sofia Chapter.
Събитието ще бъде открито от Димитър Костов - подуправител на БНБ, Ралица Агайн - заместник-председател Комисията за финансов надзор, Виолина Маринова - председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските банки, Рамона Червенкова, председател на ISACA-Sofia Chapter, представители на генералните партньори на събитието БТК и BTS/EMC и Недялка Йоловска - управител на ICT Media.
Специален гост на събитието е Херман Сегерс, генерален секретар на Европейския платежен съвет, който ще представи пътната карта към единната платежна евро зона, с очакванията на регулаторите, напредъка по отношение на въвеждането й и предизвикателствата в това отношение.
Теми, свързани с технологиите за подобряване на ефективнотта, с ИТ за прогнозиране и бизнес анализи, със сигурността и с регулациите и системите за анализ и отчетност по отношение на риска и рисковите експозиции, са залегнали в основата на програмния фокус на форума. Текущи предизвикателства пред финансовата система и макроикономиката на страната ни, нови ИКТ въведения във финансовия свят, адаптиране на бизнес процесите в сектора според изискванията на европейските и международни финансови регулации и в синхрон с неумолимо променящата се икономическа обстановка в резултат на настъпилата криза ще бъдат дискутирани по време на събитието.
Сред лекторите на събитието са още Цветослав Ангелов - Банков надзор в Българска народна банка (БНБ), Иван Велков - ДСК Банк, Михаил Димов - експерт в отдел Платежни системи на БНБ, Костадин Стоилов - ПрайсуотърхаусКупърс, Щефан Крафт - старши директор Ключови клиенти и мениджър за България, SWIFT, Юрий Генов - ИТ директор, Николай Шаламанов - ДСК Банк, Александър Станев - изпълнителен директор на Банксервиз, Георги Средков - ИТ мениджър в ТБ Интернешънъл Асет Банк, Валентин Иванов - KPMG България, Никола Райковски - вицепрезидент по ИТ в Алианц България Холдинг, Соня Пеева - директор ИТ в ДКУ, Валентин Иванов - директор Международни пазари в Бенчмарк Груп и други.
Свои решения, успешни проекти и стратегии ще представят компании от ранга на БТК и BTS/EMC, както и Apis, Balkan Services, Comitex, IND Group, Interconsult Bulgaria, Relational, Stone Computers, SUN/ Symantec и др.
За ICT Media
ICT Media е водещият издател в областта на информационните технологии у нас, с 15-годишно присъствие на българския пазар. Компанията е притежател на изключителните лицензионни права за търговските марки на International Data Group Communications Inc. (IDG) на територията на България. От 2006 г. компанията е собственост на Икономедиа - най-голямата компания за бизнес медии в страната, издател на вестниците Дневник и Капитал. Акцент в дейността на ICT Media е организацията на форуми и събития, както по вертикални сегменти като енергиен сектор, банки, застрахователи, общини, държавна администрация, образователен сектор и здравеопазване, така и по ключови или горещи теми в последните години - сигурност, ERP, СРМ и BI решения, дерегулацията на пазара в телекомуникациите и пр. Тези мероприятия осигуряват уникална възможност за работни срещи и обмяна на информация между вземащите решения в съответната област с представители на водещите ИКТ компании.

Facebook logo
Бъдете с нас и във