Банкеръ Daily

Новини

Историческият музей търси съдействие от димитровградчани

Апел за предоставяне на информация за изграждането на група обекти, провъзгласени за недвижими културни ценности на архитектурата, отправи димитровградския Исторически музей към жителите на града. Информацията е от пресцентъра на общината. Директорът на музея Елена Георгиева уточнява, че става дума за жилищните блокове от архитектурния ансамбъл по протежение на централния пешеходен булевард България, както и от напречния Димитър Благоев. Интерес представлява и фактологията около възникването на сградите в периметъра около бившето кино Медеа.
Всякакъв вид документи, пряко или косвено свързани с изграждане на самите сгради, имена на архитекти, строители, снимков материал, както и лични спомени на съвременници биха предизвикали интереса на музейните работници. Елена Георгиева казва, че получените материали ще постъпят във фонда на Историческия музей, а информацията ще се ползва от Общината и от културно-просветното средище за популяризирането на Димитровград като привлекателна туристическа дестинация.
Гарантираме, че името на всеки дарител ще бъде коректно цитирано при използване на дадената информация, уверява Елена Георгиева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във