Банкеръ Daily

Новини

Йовчев освобождава шефовете на РДВР-та в Кюстендил, Видин, Монтана, Плевен и Търговище

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев поиска оставките на директорите на пет областни дирекции на МВР и на СДВР, съобщи пресцентърът на вътрешното министерство на МВР. Неупражнен контрол е причината да бъде освободен началника на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов. Със същите мотиви ще бъде отстранен и началникът на столичното Трето РПУ комисар Валентин Симеонов.


За слаби резултати в дейността на ръководените от тях структури министър Йовчев поиска оставките и на началниците на областните дирекции на МВР във Видин ndash; старши инспектор Цветан Петков, Кюстендил ndash; комисар Георги Джоглев, Монтана ndash; главен инспектор Даниел Псалтиров, Плевен ndash; комисар Мирослав Петров и Търговище ndash; комисар Станимир Парашкевов.


Министърът разпореди краткосрочни мерки за противодействие на престъпленията срещу личността и собствеността на гражданите. Бърза реализация на наказателната отговорност, планиране на базата на ежемесечен анализ на критичните места и маршрути, както и на криминалните престъпления по вид, място и време на извършване, подобряване на организацията на патрулно-постовата дейност, отговорност на патрулиращите за случващото се в съответния район, засилен контрол и координация с Главна дирекция bdquo;Национална полицияrdquo; - вътрешният министър посочи тези конкретни стъпки за повишаване на ефективността на полицейската дейност. На директорите на областни дирекции на МВР е даден едномесечен срок за оптимизиране на работата във връзка с тези мерки.


Обучение на средния управленски персонал и залагане на нови критерии за кадрово развитие ще залегнат като приоритети за укрепване на човешките ресурси. Активно противодействие на т.нар. bdquo;битова престъпностrdquo;, както и на финансовите престъпления, ефективно изразходване на ресурсите, гаранции за законност във всички действия на полицейските служители ndash; включително чрез засилване на ролята на дирекциите bdquo;Инспекторатrdquo; и bdquo;Вътрешна сигурностrdquo;, публичност и отчетност на всеки шест месеца са приоритетните направления, които бяха откроени на днешната среща с ръководния състав на министерството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във