Банкеръ Weekly

Новини

Йовчев: Оставката на правителството не седи на дневен ред

bdquo;Една прибързана оставка ще доведе до хаос в държавата. Трябва да се действа отговорно от всички институции в моментаrdquo;, заяви още Йовчев. Според него решенията, които са необходими, за да удовлетворят очакванията на гражданите, включително и на тези, които протестират, се намират в програмата на кабинета Орешарски.


Той уточни, че е създадена нужната организация, за да не се допуснат нарушения на обществения ред по време на днешните протести, организирани от привърженици на управляващите и от техни противници, на различни места в столицата. bdquo;Благодаря на колегите, които работят по 18 часа на ден и се справят изключително професионално със своите задължения. Искам да благодаря и на гражданите, които изолират всякакви групи, които се опитват да проявяват насилие и провокации. Ще разчитаме на тази помощ и в бъдеще, каза още вътрешният министър. Полицията не е на политиците, тя е на гражданите и ще прави всичко само в интерес на гражданите, декларира Йовчев. nbsp;


Той коментира и предстоящия избор на нов председател на ДАНС. За поста се търсят подходящи лица от професионалните среди, поясни Йовчев. Когато бъдат набелязани конкретни номинации, те ще бъдат представени пред обществото, каза още министърът.


Той обясни, че няма съкращения на личния състав при трансформацията на ГДБО от МВР в ДАНС. Йовчев похвали бившета дирекцията за отличната и работа през годините, но оябсни, че това се дължи на личните качества на служителите, а не на професионалната организация на структурата. Там имало мното проблеми. Министърът визира много слабо развитата мрежа от тайни сътруднци за сметка на голямото количество оперативни работници. Йовчев очаква това да се промени в най-скоро време. nbsp;


Министърът коментира и казуса с евентуалните офшорни сметки на президента nbsp;Росен Плевнелиев. Според него разследване може да започне спрямо всеки българин, който няма имунитет и когато са налице достатъчно данни за това. В момента, в който някой подаде съответния сигнал или по друг начин се съберат достатъчно данни, би могло да започне разследване. Само на основата на твърдения и медийни изяви това едва ли би било възможноrdquo;, каза още Йовчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във