Банкеръ Daily

Новини

Инвестор.БГ притежава 0.92% собствени акции

През периода от 1 до 20 декември, включително, Инвестор.БГ АД - София (4IN) е изкупило обратно 375 собствени акции, представляващи 0.026% от капитала, съобщиха от дружеството.


Сделките са сключени на регулиран пазар на БФБ-София при средна цена от 6.16 лв. за един брой за общо 2310 лева.


Общият брой на притежаваните собствени акции след тази сделка е 13 214, или 0.92% от основния капитал на Инвестор.БГ АД, водеща интернет медийна компания в България.


Чрез своите сайтове компанията достига до 50% от интернет потребителите в страната (по данни на Gemius).


В началото на 2009 г. 3TS Cisco Growth Fund изкупи дял от 16.77% от капитала на Инвестор.БГ. След неколкократни закупувания на акции на компанията и след успешното увеличение на капитала през 2011-а, фондът вече е най-голям акционер в дружеството, притежавайки 21.34% от книжата с право на глас.


През последните няколко години компанията традиционно участва в класацията на Делойт за най-динамично развиващи се компании за Централна и Източна Европа Fast 50. През 2009 г. Инвестор.БГ бе класирана на 6-то място за ЦИЕ, през 2010 г. с ръст на приходите от 1633% фирмата зае 5-то място в ЦИЕ и първо място сред българските компании. През 2011 г. Инвестор.БГ зае 31-во място за ЦИЕ и отново първо място сред българските компании.


През миналата година Инвестор.БГ увеличи капитала си и придоби четири нови проекта, всеки от които позициониран в различен сегмент. След закупуването на сайта imoti.net, компанията стана собственик и на дружеството Аз Медиа ЕООД, с което добави към портфолиото си и сайтовете az-jenata.bg, az-deteto.bg и ludimladi.bg. Това дава възможност на компанията да увеличи както пазарния си обхват, така и да предостави на своите клиенти нови възможности за рекламно присъствие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във