Банкеръ Daily

Новини

Инвестиционният форум срещна проекти и пари

На 14 и 15 май в НДК финансовите институции ще се срещнат с българския бизнес на Инвестиционния форум, чиято тема е Проекти за финансиране. Около 15 са дискусиите, които ще се проведат в двата дни на форума. Тази година той не е разделен на сесии, а на информационни модули за всяка финансова институция.
Девет български банки са заявили участието си, като всяка от тях ще представи политиката си и условията, при които фирмите могат да набират капитали. За бизнеса ще е важно да чуе какви са шансовете му да получи достъп до международни програми и най-вече до безвъзмездните източници за финансиране.
Осемдесет и осем проекта вече са предадени, за да бъдат представени на инвестиционния форум, съобщи Георги Чернев, заместник-председател на БТПП.
И тази година ще се спази традицията и първата вечер на форума ще се състои церемонията по връчването на награди Инвеститор на годината. Те са в пет категории - инвеститор на зелено, най-голям инвеститор, награда за инвестиционен проект, за цялостен принос в привличането на инвестиции в България, и за най-добре изпълнявана приватизационна програма.
Очакванията на организаторите са участниците да надхвърлят петстотин. Преди празниците са се регистрирали 292 участници. Регистрацията е 90 евро с включен ДДС. Тя може да се направи и на 14 май, а онлайн адресът на форума е: www.biforum.org. Каталогът ще бъде разпратен на 5000 адреса, до потенциални инвеститори и някои от проектите могат да намерят своите инвеститори след приключването му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във