Банкеръ Daily

Новини

Инвестициите в интернет пространството крият рискове

Европейският орган за ценни книжа и пазари (ESMA) отправя предупреждение към инвеститорите на дребно, особено към онези, които са се насочили към инвестиции в интернет пространството. Информацията е разпространена чрез сайта на Комисията за финансов надзор.


Във връзка със зачестилите жалби и сигнали за нерегламентирани дейности на фирми, предлагащи инвестиции в най-разнообразни, в т.ч. рискови или несъществуващи продукти, ESMA се обръща към инвеститорите на дребно с ценни съвети за това как да се предпазят от измами и подвеждащи реклами. Предупреждението насочва вниманието на потенциалните инвеститори към някои основни правила и елементарни начини да се избегнат многобройните рискове при инвестирането в Интернет.


Предупреждението, без да има претенции за изчерпателност, е полезна и навременна мярка за защита на потребителите на онлайн услуги.


В случай, че попаднете на съмнителни предложения за инвестиране или станете жертва на измама, можете да сигнализирате в Комисията за финансов надзор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във