Банкеръ Daily

Новини

Инспектори на НАП проверяват билетите за концерта на AC/DC

Инспектори на Националната агенция за приходите ще проверяват концерта на AC/DC довечера, съобщиха от агенцията. На входовете на националния стадион „Васил Левски” ще има съвместни екипи на НАП и полицията. Органите на приходната агенция ще следят за броя на хората, които влизат, за истинността на билетите за вход и за отчитането на приходите от концерта. Освен това данъчните ще проверяват и амбулантните търговци, които на подобни събития продават сувенири, чадъри, напитки, храна или други дребни вещи. Много от служителите на НАП са си купили билети за концерта, защото са фенове на легендарната рок банда, като част от тях сами са изявили желание освен да направят проверка за това дали се спазват изискванията за продажби и отчитане на оборотите.
От НАП припомнят, че през декември 2009 г. са започнали проверки на 13 организатори на концерти на световни звезди в България. Инспекциите са показали, че масово се нарушава данъчния закон и организаторите не начисляват и внасят в бюджета дължимия данък, въпреки, че българският Закон за данъците върху доходите на физическите лица изисква да се удържат 10 на сто от възнаграждението на всеки чуждестранен изпълнител, който пее в България, независимо от това дали хонорарът му е изплатен лично или чрез посредническа фирма. По този повод в момента текат ревизии на промоутърските компании, като по предварителна информация укритите данъци са за стотици хиляди левове.
Преди няколко месеца изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов предупреди, че данъчни инспектори ще следят организирането на концертите на ACDC, Елтън Джон и на останалите световни звезди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във