Банкеръ Daily

Новини

Иновациите и минната индустрия са акцент в тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив

Началникът на политическия кабинет на министър Трайков - Милена Ценова, откри 66-то издание на Международния технически панаир в Пловдив. То се провежда от 27 септември до 2 октомври 2010 г. През тази година в панаира участват повече от 1500 компании от 41 държави.
Минната индустрия е акцент на есенното издание на панаира през тази година. Мястото на страните от региона в европейския добив и преработката на минерални суровини, възможностите за инвестиции в сектора, стратегиите за излизане от кризата и осигуряване на траен и стабилен растеж са сред основните теми на двудневна международна конференция под патронажа на Министерството на икономиката. Конференцията ще бъде открита от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев.
Минната индустрия формира 5% от БВП в България. В нея са заети 30 000 души, а чрез свързаните отрасли - 120 000 души.
По време на 66-то издание на есенния технически панаир в Пловдив ще бъдат представени над 70 иновативни продукта от областта на машиностроенето, автомобилостроенето, енергетиката, транспорта, информационните технологии, електрониката и електротехниката, строителството, химията, екологията и други.
Разработването на иновативни продукти с висока добавена стойност съвпада и с един от основните приоритети в работата на Министерството на икономиката. Насърчаването на иновациите е във фокуса на проекта за нова икономическа стратегия, разработен от МИЕТ, който бе представена за общественно обсъждане.
За 9-ти път в рамките на панаира ще бъде проведен Автомобилен салон Пловдив, на който. 30 компании от 16 държави ще представят 40 марки автомобили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във